Predstava iCankar je uvrščena na festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica 2019.

V predstavi iCankar gledalci pobližje spoznajo enega največjih mojstrov slovenske besede in prvega slovenskega poklicnega pisatelja ter prelomne dogodke iz njegovega življenja. Ivana Cankarja kot dečka, kot pisatelja, kot človeka.

Njegovo življenje se bere kot življenjepis gorečega upornika z razlogom. Rojen je v ekstremni revščini, takoj, ko lahko, emigrira v prestolnico. Še pred zaključeno maturo se druži z intelektualno elito mislecev in pisateljev svojega časa, saj opazijo njegov posluh za jezik in talent za pripovedovanje. V svojih delih se trudi biti kar najbolj iskren in popisovati svoje občutke in spomine kar se da natančno. Med vrsticami zna biti tudi neskončno duhovit in zbadljiv.

Njegova beseda je njegovo orožje, z njo se bojuje proti  krivici, lažem in pretvarjanju. Zaradi tega ga kasneje berejo vsi. Postane superzvezda. Iz njegovih pisem svojim dekletom in prijateljem seva milina, rahločutnost in duhovitost, hkrati pa je tudi tudi piker, sarkastičen in oster. Predvsem pa vedno človek akcije.

Cankar v predstavi iCankar pride bližje, ne izgubi pa svoje skrivnostnosti in pomenskosti. Gledalci si ogledajo napeto zgodbo, sestavljeno iz resničnih dogodkov iz njegovega življenja ter dogodkov, ki jih je spletla njegova domišljija.