Prestava Veliki pok je bila uvrščena v program 16. festivala uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica 2015 in prejela oznako ‘kakovostna predstava’..

V gledališki uprizoritvi Veliki pok trije mladi igralci preko duhovitih, nazornih in slikovitih prizorov predstavljajo in interpretirali našo skupno zgodovino – človeško zgodovino. Vsi vemo, da so obstajali časi, ko so največji umi takratnega sveta bili prepričani, da je Zemlja ploščata in središče vesolja, še dobrih sto let nazaj je veljalo, da je atom najmanjši delec. Skepsa in dvom sta sopotnika razmišljanja, ki lahko sprožita gromozanski miselni premik, ta pa lahko vodi k odgovorom in skupnemu razvoju.

Uprizoritev Veliki pok preko zanimivih zgodb govori o vsem poznanih znanstvenikih, raziskovalcih in o drugih vizionarjih, ki so bili dovolj radovedni, intuitivni, vedoželjni in skeptični, da so prispevali k skupnemu razvoju. Uprizoritev bo zanimiva za vse mladostnike: za tiste, ki jih zanimajo naravoslovje, astronomija in fizika ter tudi za tiste, ki jih zanimajo zgodovina, filozofija, pripovedništvo. Sporočilo pa bo enotno: razmišljaj, dvomi, bodi drzen, poslušaj, beri, upaj si.

Mladim želi predstava Veliki pok sporočiti, naj razmišljajo s svojo glavo in se ne bojijo spregovoriti naglas, četudi gre za ‘neumnost’. Vse velike ideje in vse velike teorije so to nekoč bile.


Iz medijev