Nik Škrlec je za predstavo prejel dve nagradi: Akademijsko Prešernovo nagrado in Severjevo nagrado za igralske stvaritve študentov dramske igre.

Predstava je na Tednu slovenske drame 2017 dobila nagrado za najboljšo predstavo po izboru občinstva.

Predstava je uvrščena v katalog predstav za mlade Zlata paličica, prejela je oznako ‘kakovostna predstava’. 

Naj gre vse v π ali kako sem si zapomnil 3141 decimalk je avtorski projekt Nika Škrleca – sveže magistriranega dramskega igralca, zaposlenega v SNG Drama Ljubljana in novega voditelja kultne oddaje Male sive celice.

Marsikdo pa ne ve, da je Nik tudi večkratni državni prvak v recitiranju števila pi (s 3141 decimalkami), kar je tudi njegova skrita strast – tri leta zapored je zmagal na tekmovanju na Fakulteti za matematiko in fiziko in ves ta čas želi ljudem pokazati, kaj pravzaprav počne, da mu to uspeva … in da je to početje v bistvu zelo sorodno gledališču, ustvarjanju in domišljiji.

Predstava Naj gre vse v π ali kako sem si zapomnil 3141 decimalk je prva predstava, ki  na oder postavlja mnemotehniko palače spomina, način pomnjenja decimalk števila pi. Nik v predstavi odigra domišljijski svet, ki se skriva za njegovimi številkami in poskuša združiti svet matematike, števil, domišljije in gledališča v dinamično in igrivo celoto fantazijskega absurdnega sveta, kjer je vse mogoče.

Odpira tematska polja tehnike pomnjenja »spominska palača«, prikazuje matematiko kot del vsakdanjega življenja ali kot osnovo za igro, ki skozi različne tipe likov in z duhovitim besedilom prikazuje življenje v današnjem svetu, kjer mora vsak bit sam svoj junak. Je tudi edukativne narave in odpira teme:

  • spominska palača
  • pomembnost učenja in domišljije
  • združevanje učenja s kreativnostjo
  • družinske in šolske zagate
  • tekmovalnost
  • pogum

Predstava je primerna za mlade od 13. leta naprej. 

Nikove zapise lahko spremljate tudi na spletni strani: pipipi.si ali všečkate Facebook stran predstave: www.facebook.com/stevilopi/.

Iz medijev: