Predstava Cvetje v jeseni je bila uvrščena v tekmovalni program 42. Tedna slovenske drame, kjer se je s še sedmimi potegovala za Šeligovo nagrado. Uvrščena je bila tudi v tekmovalni program slovenskega festivala komornega gledališča SKUP na Ptuju.

Jesen je. Ne vemo, če bo sploh še kdaj pomlad. In kakšna bo. Črna komedija z okruški najboljšega, kar je ustvaril slovenski kulturni prostor. Potem pa pride še Medved.

Naše Cvetje v jeseni je zgodba o ljubezni, hrepenenju in gledališču. S pomočjo montaže nekaterih večnih zgodb slovenskega kulturnega prostora in likov, s katerimi so se in se še identificirajo generacije Slovencev, gradimo most med preteklostjo in sedanjostjo, si pojasnjujemo kje smo bili in se sprašujemo, kje smo.

Zgodbo glavnih junakov kažemo skozi prizore in stavke slovenske literature, od Voranca preko Cankarja do Tavčarja, ki so nam vsem že vpisani v podzavest. Liki iz slovenske književnosti so sumljivo podobni likom, ki jih tudi danes srečujemo na ulicah. Potem pa pride še Medved. Vedno pride še en Medved. Se je v vsem tem času kaj spremenilo? Niso Tavčarjeve besede nenavadno aktualne? In ali se ne spomnimo te zgodbe malo drugače? Je Meta res to rekla?

Večina ustvarjalcev pri projektih sodeluje skupaj že od Akademije in so del mlade gledališke scene, ki se oblikuje v naši prestolnici. V iskanju novega vabijo v svoje vrste vedno nove goste, da bi skupaj ustvarjali polnokrvne gledališke dogodke.


Iz medijev

Zrela jesen, Polet – priloga Dela, 15. 4. 2011, Andrej Jaklič.
Ocena gledališke uprizoritve Cvetje v jeseni, Delo, 25. 2. 2011, Zala Dobovšek.
Cvetje v jeseni na odru, Delo, 23. 2. 2011, Slavko Pezdir.
Zgodba Mete in Janeza kot parodija na romantično ljubezen, rtvslo.si, 23. 11. 2013.
Novinarski prispevek v oddaji NLP, RTV Slovenija.
Novinarski prispevek v oddaji VIP magazin, TV3.